forex bank trelleborg öppettider Dobrodošli! Kupovali ste kod nas ranije? Prijavite se

Nema proizvoda u korpi
Korpa

Portalibris prodaja knjiga

Aktuelno

2084.

Autor: Aleksandar Tešić
Žanr: Romani
ISBN 978-86-7818-171-9
Broj strana 368
Pismo Ćirilica
Povez mek
Format A5
Godina izdavanja 2015
Pročitajte odlomak iz knjige
1.056 din 790 din

الاسهم الاهلي Roman koji je uskomešao duhove pre izlaska iz štampe.

مؤشر اسهم البلاد „Aleksandar Tešić je odlučio da napravi književni zaokret, te čitaocima ponudi nešto sasvim novo i drugačije. Nakon dva rado čitana serijala u kojima je dao svoju verziju srpske junačke prošlosti, ponovo je pobegao iz sadašnjosti – ali ovog puta unapred, u 2084. godinu. Doduše, aktuelni problemi i dileme koje muče savremenog čoveka su i te kako zastupljeni u Tešićevom novom romanu. Pisac je, pod krinkom naučne fantastike, napisao do sada najličniji roman i u njemu izneo svoje stavove o svetu u kojem živimo.

بيع اسهم الانشاء والتعمير Koristeći se distopijom i satirom, Tešić nas vodi sedam decenija u budućnost, u protektorat Srbiju i Beograd na Vodi. Njegovo viđenje naše (moguće) budućnosti će, siguran sam, isprovocirati mnoge. Tešić je, naime, ubeđeni antiglobalista i to u romanu 2084. ne krije. Roman sjedinjuje političke stavove autora i poznate žanrovske naučnofantastične motive.

سوق الاسهم اسمنت Pored uticaja Orvela i Dika, verziraniji će uočiti i tragove Domanovića i Nušića. Taj satirični sloj romana je veoma važan, on daje osobenost i poseban šmek. Teme kojima se Tešić bavi su ozbiljne, od njih zavisi opstanak ljudske vrste i života na Zemlji, ali pisac sebi daje oduška i poigrava se sudbinom čovečanstva na sebi svojstven način. Jedno je sigurno – 2084. predstavlja Aleksandra Tešića u svetlu u kome ga do sada niste videli.”
Đorđe Bajić, pisac

Slične knjige

Portalibris Portalibris 011/32-43-043