Portalibris prodaja knjiga

Aktuelno

Buđenje Irana

Autor: Širin Ebadi
Žanr: Memoari, Istorijski, Biografije
ISBN 978-86-7818-078-1
Broj strana 252
Pismo Latinica
Povez mek
Format A5
Godina izdavanja 2008
Pročitajte odlomak knjige
528 din 400 din

الاستثمار في الذهب في السعودية U ovim nezaboravnim memoarima Ebadijeva svedoči o postojanosti jedne žene na raskršću istorije. Najpoznatija kao advokat koji brani decu i žene u politički osetljivim slučajevima koje većina njenih kolega odbija i da dotakne, Ebadijeva se priseća svoje karijere i otkriva svoju ličnost: svoju veru, svoja iskustva i svoju želju da vodi tradicionalan život čak i dok predstavlja pobunjenički glas u zemlji u kojoj ti glasovi bivaju prigušeni ili nasilno ućutkani.

سوق الاسهم اليوم في السعوديه Ona opisuje svoje detinjstvo u skromnom teheranskom domaćinstvu, svoje obrazovanje i svoje rane profesionalne uspehe iz sredine sedamdesetih kad je bila jedna od najuspešnijih pravnica u Iranu. S mnogo uverenja govori o idealima iz islamske revolucije 1979, ali i o svojoj dubokoj razočaranosti u dalji razvoj događaja nakon što je Iran potpao pod vođstvo sveštenika tvrdog krila.

طريقة التجارة بالذهب Priseća se poniženja i degradacije na mesto činovnika u sudnici kojom je predsedavala nakon što su nove vlasti proglasile žene nesposobnima da budu sudije. Ona se buni protiv tlačiteljskog patrijarhata u Iranu, gde su konzervativne vođe lišile žene njihovih osnovnih prava, a sve građane političke slobode.

Portalibris Portalibris 011/32-43-043