Portalibris prodaja knjiga

Aktuelno

Zmaj i ždral

Autor: Aleksandar Tešić
Žanr: Epska fantastika
ISBN 978-86-7818-139-9
Broj strana 554
Pismo Ćirilica
Povez mek
Format A5
Godina izdavanja 2012
Pročitajte odlomak knjige
1.265 din 950 din

الخيارات الثنائية نظام bb12 تحميل „ZMAJ I ŽDRAL“ je prvi od dva romana o Milošu Obiliću i rađen je po srpskoj mitologiji i predanju. On je na neki način i uvod u trilogiju „Kosingas“ jer u njemu srećemo neke likove koji se kasnije u trilogiji pojavljuju, ali se može posmatrati i kao zaseban roman. Knjiga počinje legendom o čuvarima Koplja svetog Georgija i bici na Crnom kamenu 1187. godine, ali to je samo uvod u glavnu radnju, koja počinje mitskim rođenjem Miloša Obilića.
„ZMAJ I ŽDRAL“ pokriva poslednjih deset godina života cara Dušana, odnosno prvih deset godina života Miloša Obilića na Dušanovom dvoru. Uporedo teku dve priče – o stasavanju Miloševom i o najintrigantnijim godinama Dušanove vladavine koje su dovele do njegove nasilne smrti.

Kao i u trilogiji „Kosingas“, osim što nas vodi u bajkovit svet srednjovekovne Srbije, pisac Tešić Aleksandar bavi se intrigantnim i kontroverznim događajima iz života cara Dušana Silnog. Ne samo što postavlja pitanja, već daje i odgovore koje potkrepljuje spiskom literature koja je korišćena kao materijal za roman, a neke stvari prepušta mašti – svojoj i mašti čitalaca. Ovo je svakako još jedno delo koje ljubitelje kvalitetne književnosti neće ostaviti ravnodušnim.

ثنائي خيارات السماسرة الحد الأدنى للاستثمار
Portalibris Portalibris 011/32-43-043